Η ταυρίνη είναι ένα αμινοξύ το οποίο βρίσκεται στον μυελό των οστών, αλλά και στον εγκέφαλο, την καρδιά και τους μυς
Τρόφιμα όπως το κρέας, το ψάρι και τα αυγά περιέχουν ταυρίνη.
Είναι επίσης βασικό συστατικό σε ορισμένα ενεργειακά ποτά και σκόνες πρωτεΐνης, ενώ σύμφωνα με κάποιες αναφορές, χρησιμοποιείται από ασθενείς με καρκίνο.
Νέα μελέτη παρατήρησε ότι η ταυρίνη δρούσε ως βασικός ρυθμιστής μυελογενών καρκίνων, όπως η λευχαιμία.
Η προκλινική έρευνα δείχνει ότι οι επιστήμονες βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη νέων τρόπων για την καταπολέμηση της λευχαιμίας, η οποία είναι ένας από τους πιο επιθετικούς καρκίνους του αίματος.
Οι ερευνητές του Wilmot Cancer Institute του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, κατάφεραν να εμποδίσουν την ανάπτυξη της λευχαιμίας σε μοντέλα ποντικών και σε δείγματα ανθρώπινων λευχαιμικών κυττάρων χρησιμοποιώντας γενετικά εργαλεία για να αποτρέψουν την είσοδο της ταυρίνης στα καρκινικά κύτταρα.
Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Jeevisha Bajaj, ανακάλυψαν ότι η ταυρίνη παράγεται από μια υποομάδα φυσιολογικών κυττάρων στο μικροπεριβάλλον του μυελού των οστών, τον ιστό μέσα στα οστά όπου ξεκινούν και εξαπλώνονται οι μυελογενείς καρκίνοι.
Τα κύτταρα της λευχαιμίας δεν είναι ικανά να παράγουν ταυρίνη, επομένως εξαρτώνται από έναν μεταφορέα ταυρίνης (που κωδικοποιείται από το γονίδιο SLC6A6) για να απορροφήσουν ταυρίνη από το περιβάλλον του μυελού των οστών και να την μεταφέρουν στα καρκινικά κύτταρα.
Δείτε περισσότερα στο: onmed.gr
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
Καιρός: Αύριο η πιο ζεστή ημέρα — Ποιες πόλεις θα νιώσουν τους 37 βαθμούς
Ksou Ksou: Κουνούπια τέλος με την δωρεάν Ελληνική εφαρμογή
Δωρεάν 15 Εφαρμογές Android επί πληρωμή που μπορείς να κατεβάσεις