19 Σεπτεμβρίου 2024

Agios Dimitrios Notia News

ΝΟΤΙΑ ΝΕΑ (NEWS) & ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(ΜΠΡΑΧΑΜΙ)

“Βολές” Χ. Πρεκετέ κατά της δημοτικής αρχής Μαμαλάκη για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του δήμου Αγίου Δημητρίου

Σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή Μαμαλάκη για την ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού στον δήμο Αγίου Δημητρίου, ασκεί με άρθρο – παρέμβαση του ο επικεφαλής, της παράταξης της ”Νέας Πνοής Προοπτικής για τον Άγιο Δημήτριο” Χρήστος Πρεκετές.

Ο Χρήστος Πρεκετές τάχθηκε ξεκάθαρα κατά αυτής της απόφασης κάνοντας λόγο για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης του δήμου Αγίου Δημητρίου, αλλά και χειραγώγησης εργαζομένων και υλοποιούμενων έργων.

Την ώρα υπηρεσίες του δήμου Αγίου Δημητρίου είναι υποστελεχωμένες η δημοτική αρχή προχωρά στην δημιουργία ενός παραμάγαζου και σχεδόν πανηγυρίζει. Παίρνοντας έμπειρα στελέχη από το δήμο θα τα βάλει σε ανώνυμη εταιρεία να υποστηρίξουν τον δήμο.

Δημιουργεί ένα νέο δήμο διορισμένο κι όχι εκλεγμένο που θα δρα χωρίς δημόσιο έλεγχο.
Τηρείται όμως η εργατική νομοθεσία ή με την διαφορά μισθοδοσίας δημιουργούνται εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων;;Πάλι εμείς θα πρέπει να προασπιζόμαστε την νομιμότητα;;
Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός αποτελεί μοχλό για την παραπέρα υπονόμευση και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και επαναφέρουμε για άλλη μια φορά το αίτημά μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Με πρόφαση τις τραγικές ελλείψεις του αναγκαίου μόνιμου και ειδικευμένου προσωπικού στους Δήμους, που ποτέ κανείς τους δεν αντιπάλεψε, εκχωρούν εργασίες και αρμοδιότητες σε ιδιωτικούς φορείς και πρόσωπα, υπονομεύοντας παραπέρα την κατάσταση των Δημοτικών υπηρεσιών.
Υπονομεύει τα δικαιώματα και των ίδιων των μόνιμων εργαζομένων στις αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων, αφήνοντας ανοιχτή την κερκόπορτα για την μελλοντική παράδοση τους στους ιδιώτες. Εργαζόμενοι με μισθούς πολύ χαμηλούς και ελαστικές σχέσεις εργασίας. Έτσι λοιπόν καλλιεργείται γόνιμο έδαφος για κάθε είδους οικονομικές ατασθαλίες και ρεμούλες, μεταφέροντας όλο και περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη.
Με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων που για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο σπρώχνονται στο να υπογράφουν τέτοιες άθλιες συμβάσεις, απαιτούμε την πλήρη στελέχωση των Τεχνικών και Διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Δημητρίου με μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιηθούν έγκαιρα και ολοκληρωμένα όλα τα έργα τα αναγκαία , να λειτουργήσουν με επάρκεια οι υποδομές των Δήμων που εξυπηρετούν καθημερινά τον λαό (σχολεία, ΚΕΠ κτλ).
Και στα πρακτικά προβλήματα. Τα λεφτά του Αναπτυξιακού Οργανισμού προέρχονται από τα λεφτά του Δήμου. Ήδη σημαντικό κομμάτι του ληφθέντος δανείου 300.000€ θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση του δηλαδή τα ίδια λεφτά του δημότη. Θα μπορεί να ισοσκελιστεί οικονομικά από μια δημοτική αρχή που με το ζόρι ισοσκέλισε τον Προϋπολογισμό του Δήμου;;Πως εμείς θα ελέγχουμε τα οικονομικά δεδομένα;;;
Τέλος το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο με την υπ αριθμ 179/2022 απόφαση της Μείζονος Ολομέλειας του εξέδωσε μια απόφαση σταθμό-φραγμό κατά των σχεδίων των Δημοτικών Αρχών που επιχειρούν την εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στα ιδιωτικά συμφέροντα μέσω ΑΟ. Μέσω της οποίας δεν είναι νόμιμη προγραμματική σύμβαση αντικείμενο της οποίας είναι η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης υπηρεσιών του Δήμου δια της έμμεσης πρόσληψης προσωπικού που θα ασκεί τα συνήθη καθήκοντα των υπαλλήλων κατά καταστρατήγηση του απορρέοντας από το Σύνταγμα κανόνα στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμους υπαλλήλους και του, σε συμφωνία με αυτόν, θεσπισθέντος συστήματος πρόσληψης υπαλλήλων αφού στην πραγματικότητα οι συμβάσεις αυτές υποκρύπτουν πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.
Χρήστος Πρεκετές
Επικεφαλής ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ …για τον Άγιο Δημήτριο