20 Σεπτεμβρίου 2024

Agios Dimitrios Notia News

ΝΟΤΙΑ ΝΕΑ (NEWS) & ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(ΜΠΡΑΧΑΜΙ)

Δήμος Αλίμου: Ήρθαν οι «μπλε καρδιές» για την ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών

Πλέον, δίπλα στις υπάρχουσες “κόκκινες καρδιές”, τοποθετήθηκαν αντίστοιχες σε μπλε χρώμα, στις οποίες συγκεντρώνονται πλαστικά μπουκάλια, τα οποία με τη σειρά τους ανακυκλώνονται και το υλικό που προκύπτει χρησιμοποιείται για ανάγκες του δήμου, όπως παγκάκια από ανακυκλωμένο πλαστικό – Σε ποια σημεία έχουν τοποθετηθεί

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη:
Πριν από λίγα χρόνια πρωτοπορήσαμε, κατασκευάζοντας και τοποθετώντας στην πόλη μας τις “κόκκινες καρδιές”, όπου μαζεύουμε και ανακυκλώνουμε πλαστικά καπάκια, προσφέροντας αναπηρικά αμαξίδια σε ΑμεΑ.
Οι κόκκινες καρδιές σημειώνουν τεράστια επιτυχία, τις αγκαλιάσατε αμέσως, ενώ στη συνέχεια τις τοποθέτησαν και άλλοι Δήμοι στη χώρα μας. Βοηθάμε, έτσι, όλοι μαζί το περιβάλλον και ταυτόχρονα τους συμπολίτες μας με αναπηρία.
Μετά την επιτυχία αυτή, πρωτοπορούμε ξανά και παίρνουμε μια νέα πρωτοβουλία, που “συμπληρώνει” την προηγούμενη: τις μεταλλικές “μπλε καρδιές” για την ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών!
Οι “μπλε καρδιές” είναι λίγο μεγαλύτερες από τις κόκκινες, ώστε να χωράνε πολλά πλαστικά μπουκάλια PET (νερού, αναψυκτικών κ.λπ.).
Τα μπουκάλια που μαζεύουμε ανακυκλώνονται και το υλικό χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του Δήμου! Δείτε ενδεικτικά το παγκάκι στην παραλία (τρίτη φωτό), που είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό (καπάκια).
Τις νέες “μπλε καρδιές” θα βρείτε στα ακόλουθα σημεία της πόλης μας:
1) Γήπεδο Τραχώνων (οδός Ήρωος Μάτση)
2) Δωδεκανήσου (μπροστά από το 3ο Λύκειο)
3) Θεομήτορος (μπροστά από τη Δ/νση Μεταφορών της Περιφέρειας)
4) Δημοτικό Κολυμβητήριο
5) Κλούβα (μπροστά στην παιδική χαρά)
6) Κύπρου & Δωδεκανήσου
7) Επτανήσου (μπροστά από το 5ο Δημοτικό)
Λόφος Πανί (έξω από τις παιδικές χαρές)
9) Θουκυδίδου & Παλαμηδίου (έξω από το ΚΕΠ)
10) Γήπεδο Καλαμακίου (οδός Γερουλάνου)
11) Παραλία (έξω από το Cine Alimos).
Συνδυαστικά τοποθετημένες, μπλε και κόκκινη καρδιά μαζί, αποτελούν μια ολοκληρωμένη οικολογική διάδραση για μικρούς και μεγάλους!