19 Σεπτεμβρίου 2024

Agios Dimitrios Notia News

ΝΟΤΙΑ ΝΕΑ (NEWS) & ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(ΜΠΡΑΧΑΜΙ)

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου οι εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ Πόλης

Με προσέλευση πλήθους κόσμου και πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο 13-14 και 15 Σεπτεμβρίου του Φεστιβάλ Πόλης Αγίου Δημητρίου.

Την Παρασκευή 13/9 ο Σταμάτης Κραουνάκης με την εξαιρετική ορχήστρα του και ξεχωριστούς ερμηνευτές, ξεσήκωσε το κοινό στο κατάμεστο δημοτικό στάδιο, σε ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι στα αγαπημένα του τραγούδια.

Στο σύντομο χαιρετισμό του κατά την έναρξη της συναυλίας ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο και την προσφορά του Σταμάτη Κραουνάκη στο ελληνικό τραγούδι, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους συμμετοχές στο Φεστιβάλ Πόλης ενισχύουν το κύρος και τη δημοφιλία των εκδηλώσεων του Αγίου Δημητρίου.

Το Σάββατο 14/9 είχε σειρά η κλασική βρετανική κωμωδία του Antony Neilson, “Πες μου ότι είναι ψέμα – Επιχείρηση Ωρωπός”, σε σκηνοθεσία Τάσου Ιορδανίδη με τους Σπύρο Πούλη, Κώστα Αποστολάκη, Αντώνη Καλομοιράκη, Εύη Κολιούμη, Μάνο Πίντζη. Μια παράσταση που πρόσφερε, αφειδώς, γέλιο στο πολυπληθές κοινό.

Το τριήμερο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15/9 με την εξαιρετική παράσταση «Η θάλασσα και ο Γέρος» η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε προσέλευση θεατών θεατρικής παράστασης στο Φεστιβάλ Πόλης.

«Η θάλασσα και ο Γέρος» αποτελεί μια παράσταση βασισμένη στο κλασικό αριστούργημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ σε ιδέα – διασκευή – δραματουργία- και σκηνοθεσία της Μαρλέν Καμίνσκι με τις ανεπανάληπτες ερμηνείες του Τάσου Νούσια, του  Βασίλης Μηλιώνης και της  Φαίδρας Σούτου.

Μεταξύ των χιλιάδων θεατών που πέρασαν το τριήμερο από το Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου ήταν ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης, οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί  Σύμβουλοι, επικεφαλής και σύμβουλοι δημοτικών παρατάξεων.

Το Φεστιβάλ Πόλης Αγίου Δημητρίου συνεχίζεται εξαιρετικές συναυλίες όπως αυτή της Ρίτας Αντωνούπουλου και του Σταύρου Σιόλα στο Δημοτικό Στάδιο την Τετάρτη 18/9  και το σπουδαίο αφιέρωμα «100 Χρόνια Μίμης Πλέσσας» το Σάββατο 21/9 στο Πάρκο Ασυρμάτου.