Ντόρα Πάλλη Πετραλιά συμμετείχε στο πάνελ συζήτησης με θέμα το επίπεδο της ισότητας των φύλων στις θέσεις ηγεσίας και λήψης αποφάσεων στον αθλητισμό.
Στην τοποθέτηση της, ανέφερε, μεταξύ άλλων : «Ως μία από τις μόλις 4 γυναίκες Προέδρους σε σύνολο 54 αθλητικών ομοσπονδιών δεν μπορώ να μην προβληματίζομαι, γιατί δεν αξιοποιείται περισσότερο το τόσο πολύτιμο γυναικείο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας στα κέντρα λήψης αθλητικών αποφάσεων.»
Διαβάστε την τοποθέτηση της:
Ως γυναίκα Προέδρος μία Αθλητικής Ομοσπονδίας πως μπορείτε να ενθαρρύνετε άλλες γυναίκες να βάλουν υποψηφιότητα για την Προεδρία?
Ποια επιχειρήματα θα χρησιμοποιούσατε?
Με το παράδειγμα μου, με τον αγώνα μου, την προσπάθεια μου, τη συμμετοχή μου.
Χρόνια προσπαθώ να είμαι δίπλα στα ΑΜΕΑ, στα νέα παιδιά, στους ελίτ αθλητές.
Είμαι στο δημοτικό στάδιο, στο γήπεδο, στο γήπεδο της γειτονιάς.
Όλες και όλοι μαζί θα πρέπει να προσθέσουμε τις δυνάμεις μας για να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο τον αθλητισμό, τις ολυμπιακές αξίες και να φέρουμε δίπλα μας και άλλους ανθρώπους από το χώρο του αθλητισμού. Για εμάς ο αθλητισμός είναι μέρος του τρόπου ζωής μας, είναι μέρος του τρόπου που σκεφτόμαστε και ζούμε.
Πιστεύουμε στη δύναμη του και στα μεγάλα οφέλη που προσφέρει στα παιδιά μας, σε εμάς και ευρύτερα στην κοινωνία μας.
Ο Αθλητισμός ενώνει τους πολιτισμούς, ενώνει τους ανθρώπους.
Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη.
Και για όλα τα παραπάνω…
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι μέσα από την συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ηγεσίας στον αθλητισμό δοκιμάζεται γενικότερα το μοντέλο της κοινωνίας μας. Για αυτό και η αναβάθμιση της παρουσίας της γυναίκας είναι ένα βασικό εργαλείο για να αλλάξουμε πολλά πράγματα στον τόπο μας.
Προσωπικά, συνηθίζω να προτρέπω τις γυναίκες να ασχολούνται, να συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων και των Σωματείων και με την έμφυτη ενσυναίσθησή τους, το πρακτικό πνεύμα τους να κάνουν την ποιοτική διαφορά.
Και εξηγώ βέβαια, ότι πρέπει να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, τις προσπάθειες μας για την επίτευξη της πλήρους άρσης των ανισοτήτων μεταξύ ανδρών και γυναικών προκειμένου να αναγνωρίζεται στην πράξη η ισότιμη θέση γυναικών στην πολιτική, στο επιχειρείν, σε κάθε πεδίο του δημόσιου βίου. Με στόχο μας να υπερβαίνουμε τα εμπόδια που υπάρχουν και να αξιοποιούνται σημαντικές ικανότητες και δυνάμεις που τόσο ανάγκη έχει η ελληνική κοινωνία.
Γιατί η ισότιμη συμμετοχή γυναικών και ανδρών σημαίνει καλύτερη κοινωνία.
Σημαίνει ότι μπορούμε να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις πιο γρήγορα, ώστε να λύσουμε πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα.
Για αυτό όλες και όλοι, οφείλουμε από όποιο μετερίζι κι αν βρισκόμαστε να στηρίζουμε τη δημιουργική παρουσία και τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
*Η Ντόρα Πάλλη είναι Γενική Γραμματέας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου & μέλος της επιστημονική́ς επιτροπή́ς περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού́ του Υπουργείου Παιδείας
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
Ποιος «γαλάζιος» αυτοπροτάθηκε για υπουργός;
Μαρία Συρεγγέλα από Αλεξανδρούπολη: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει με συνέπεια να στηρίζει τις Περιφέρειες
Το δις εξαμαρτείν του Α. Σαμαρά και το μέλλον της ΝΔ – ‘Αρθρο του Γρηγόρη Σαμπάνη