Το καφέ του Χρήστου Λέντζου έγινε σημείο αναφοράς στην πλατεία Παγκρατίου στον αριθμό 3. Ο μύθος γύρω από τον καλύτερο φραπέ της Αθήνας κρατά μέχρι και σήμερα. Άλλοι έλεγαν ότι έβαζε μέσα αβγό, άλλοι κρέμα γάλακτος, κανείς όμως δεν έμαθε ποτέ ποιο ήταν αυτό το μυστικό συστατικό, που έκανε τον φραπέ του μοναδικό.
Το βιογραφικό του Χρήστου Λέντζου
Ο Χρήστος Λέντζος έγινε brand name του φραπέ. Το κατάστημά του ξεκίνησε ως ζαχαροπλαστείο το 1964 και ο ίδιος πειραματίστηκε με διαφορετικές δόσεις καφέ έως να πετύχει την ιδανική συνταγή.
Η γεύση του βρισκόταν στην άφθονη ποσότητα καφέ και ζάχαρης, που έβαζε και στο ανακάτεμα. Χρησιμοποιούσε μόνο γυάλινο μπλέντερ. «Η ποιότητα εξαρτάται από την ποσότητα» έλεγε ο ίδιος ο Χρήστος Λέντζος. Κάθε καφές έβγαινε γλυκός από το μπλέντερ και για όσους προτιμούσαν μια πιο ήπια γεύση, ο Λέντζος πρόσθετε μια επιπλέον κουταλιά καφέ από πάνω, γνωστή ως «καπάκι», για να μειώσει τη γλυκύτητα.
Ωστόσο η κρίση βρήκε και τον Χρήστο Λέντζο και τον Φεβρουάριο του 2013, το εμβληματικό καφέ έκλεισε, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής. Οι λόγοι πολλοί αλλά κυρίως η άνοδος του εσπρέσο στη ζήτηση των καταναλωτών και τα νέα καφέ, που άνοιξαν.
Η φήμη του Χρήστου Λέντζου, δε, ήταν τέτοια που γράφτηκε ακόμα και τραγούδι. Δημιουργοί του ο Μανώλης Ρασούλης και ο Χρήστος Νικολόπουλος που έφτιαξαν το 1982 το τραγούδι «Καθόμουνα στου Λέντζου», το οποίο ερμήνευσε ο Δημήτρης Κοντογιάννης.
Πηγή: lifo.gr
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
Άγιος Έρωτας: Καθήλωσε τους τηλεθεατές η σκηνή με το ατύχημα του μικρού Βασίλη!
Survivor: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Αυτοί κερδίζουν τα έπαθλα! Ποιά τα σκορ!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Γεωργία Βασιλειάδου είχε αδελφό Μοναχό στο Άγιο Όρος