Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μνήμης τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, ώρα 20.30, στο Δημοτικό Θέατρο Βέμπο στη Δ.Ε. Βούλας.
Οι συντελεστές της εκπομπής «Ρεπόρτερς», Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Λιάνης και Κώστας Χαρδαβέλλας, θα παρουσιάσουν ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από το υλικό της ιστορικής τους εκπομπής που αφορούσε τους αγνοούμενους στην Κύπρο, 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα.
Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τραγούδια γραμμένα για την Κύπρο τα οποία θα ερμηνεύσουν Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες.
Στο τραγούδι θα συμμετέχουν: Πιάνο Ενορχήστρωση: Γιώργος Παγιάτης Καλλιτέχνες: Κωνσταντίνα, Μιχάλης Βιολάρης, Θέμης Αδαμαντίδης, Κώστας Σκόνδρας, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, Λίνα Μιχαήλ
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την έκθεση φωτογραφίας «Η Επάνοδος της Δημοκρατίας – 24 Ιουλίου 1974» του φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 150 φωτογραφίες ντοκουμέντα της περιόδου της Μεταπολίτευσης. Η έκθεση θα λειτουργεί στο θέατρο Βέμπο τη Δευτέρα 15 Ιουλίου από τις 19:30. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, από τις 16 Ιουλίου έως τις 23 Ιουλίου η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00
Δημοτικό Θέατρο Βέμπο – Λεωφ. Κ. Καραμανλή 14, Παραλία Βούλας
Λίγα λόγια για την εκπομπή «Ρεπόρτερς»
Οι Ρεπόρτερς ήταν εκπομπή στην ΥΕΝΕΔ κατόπιν ΕΡΤ 2 και μεταδιδόταν από το 1981 έως το 1988.
Οι Ρεπόρτερς πρωτομεταδόθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 1981. Η εκπομπή πρωτοπαρουσίαστηκε από τους Κώστα Ρεσβάνη, Κώστα Χαρδαβέλλα και Γιάννη Δημαρά. Και οι τρεις εργάζονταν στην εφημερίδα Τα Νέα, ο πρώτος στο πολιτιστικό ρεπορτάζ και οι άλλοι δύο στο ελεύθερο ρεπορτάζ.
Ως αρχική σύλληψη η εκπομπή στόχευε στο να αποτελεί δημοσιογραφικό μαγκαζίνο «στο οποίο θα μπορούσαν να λεχθούν όλα».
Στην πρώτη εκπομπή σκηνοθέτης ήταν ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Το πρώτο ρεπορτάζ αφορούσε την επίσκεψη της εκπομπής στη Νέα Σεβάστεια Θεσσαλονίκης και είχε τον τίτλο, Χωριό ένα, κάτοικος ένας.
Στη δεύτερη εκπομπή μετά από υπόδειξη του στιχουργού και δημοσιογράφου Λευτέρη Παπαδόπουλου ο Ρεσβάνης αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Λιάνη.
Φυλακές, εργασία ανηλίκων, η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω, ο Νίκος Κοεμτζής, τα ναρκωτικά, ο Θεόδωρος Βενάρδος, το Παλαιστινιακό, το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά, η Χούντα και η δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της θεματολογίας της εκπομπής, επίσης, το ταξίδι στη Συρία με τον Μάνο Κατράκη και η ομηρία Καζαντζίδη από την εταιρεία ΜΙNOS, στην πορεία της οποίας καταγράφηκαν και παρεμβάσεις για την μη μετάδοση εκπομπών, όπως αυτή σχετικά με τη Μασονία.
Η εκπομπή έπαψε να μεταδίδεται όταν στα τέλη του 1988 προβλήθηκε συνέντευξη του γιου του Βασίλη Τσιτσάνη, Βασίλη, μετά την κατηγορία του για φόνο. Η υπερπροβολή του από την εκπομπή ήταν η αιτία για να διακοπεί η μετάδοσή της.
Η πορεία της εκπομπής θα μπορούσε να διακριθεί σε φάσεις. Η πρώτη τερματίζει το 1985 και χαρακτηριζεται από αποκαλυπτική-μαχητική δημοσιογραφική έρευνα ενώ στη δεύτερη (και μέχρι το 1988) η εκπομπή ασχολείται περισσότερο με πολιτιστικά θέματα
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
360° Pop-UpBar στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ με θέα από τον Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη και DJs στα decks
ΚΠΙΣΝ-Cosmos: Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ:
Παλαιό Φάληρο: Ανώμαλος παρενοχλεί σεξουαλικά γυναίκες