20 Σεπτεμβρίου 2024

Agios Dimitrios Notia News

ΝΟΤΙΑ ΝΕΑ (NEWS) & ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(ΜΠΡΑΧΑΜΙ)

Άλιμος: Tι γυρεύει η αλεπού στον…λόφο Πανί;

Το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, κυκλοφορούν δύο αλεπούδες στο λόφο Πανί στον Άλιμο και πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στο κέντρο της πόλης 

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι ή, πιο σωστά, τη δουλειά έχει το πανέξυπνο αυτό ζώο να κόβει βόλτες στους δρόμους του Αλίμου; Κι όμως, το τελευταίο διάστημα όλο και πιο συχνά οι κάτοικοι της περιοχής στον λόφο Πανί του Αλίμου,  έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με αλεπούδες, που κυκλοφορούν τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Κάτοικος μάλιστα της περιοχής, ανέβασε και φωτογραφίες για του λόγου το αληθές στα σόσιαλ μίντια του δήμου Αλίμου, όπου φαίνεται ο νυχτερινός επισκέπτης να ψάχνει μάλλον για τροφή.

Αναφορές στον Τύπο για περιπτώσεις αλεπούδων που εμφανίστηκαν στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας υπάρχουν απ’ το 2000.

Όπως επισημαίνεται από Συλλόγους Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, η αλεπού, είναι προσαρμοστικό ζώο και σταδιακά αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν αδέσποτη γάτα, καθώς δεν απειλείται από άρπαγες, κινδυνεύει, βέβαια, από τα αυτοκίνητα.

Η όλο και πιο συχνή παρουσία του ζώου μέσα στην πόλη, οφείλεται στο ότι οι πόλεις μας τους παρέχουν πλέον ασφάλεια και εύκολο φαγητό.

Από τη μία οι φιλόζωοι, που τοποθετούν φαγητό για αδέσποτα σε διάφορα σημεία, από την άλλη οι κάδοι σκουπιδιών ή ακόμη και τα ποντίκια των πόλεων δίνουν άφθονη τροφή στις αλεπούδες.

Οι αλεπούδες έχουν παρουσιαστεί και σε πόλεις της Ευρώπης, όπως το Λονδίνο εδώ και πολλά χρόνια και δεν αποτελεί έκπληξη η… κάθοδος τους..

Πλέον ήρθε και η σειρά της Αθήνας, καθώς την τελευταία πενταετία είναι ιδιαίτερα συχνό το φαινόμενο τα έξυπνα αυτά ζώα αυτά να εμφανίζονται όλο και πιο κοντά στο κέντρο της πόλης.