20 Σεπτεμβρίου 2024

Agios Dimitrios Notia News

ΝΟΤΙΑ ΝΕΑ (NEWS) & ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(ΜΠΡΑΧΑΜΙ)

Αννα Καραμανλή: Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το ενεργειακό κόστος των ατόμων με αναπηρία, των οικογενειών και των φροντιστών τους

Η βουλευτής νοτίου τομέα Αθηνών κα Άννα Καραμανλή κατέθεσε στις 27 Ιουλίου 2024 ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο, σχετικά με το ενεργειακό κόστος των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, των οικογενειών και των φροντιστών τους.

Η βουλευτής αναγνώρισε το έργο της κυβέρνησης και σε αυτόν τον τομέα, με τα μέτρα ανακούφισης που έλαβε κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, τα οποία βοήθησαν τις ελληνικές οικογένειες και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να ανταπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος.
Ωστόσο, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, οι οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένων των φροντιστών τους, αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία στην κοινωνία μας γιατί πέρα από το κόστος διαβίωσης και την κάλυψη των βασικών καθημερινών τους αναγκών έχουν να αντιμετωπίσουν σε μόνιμη βάση το πρόσθετο κόστος που επιφέρει η αναπηρία .
Καταλήγοντας  η Άννα Καραμανλή ζήτησε την ύπαρξη ειδικής, διακριτής και ουσιαστικής μέριμνας για τα άτομα αυτά με ειδική χαμηλή τιμή ρεύματος ανά κιλοβατώρα.