16 Σεπτεμβρίου 2024

Agios Dimitrios Notia News

ΝΟΤΙΑ ΝΕΑ (NEWS) & ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(ΜΠΡΑΧΑΜΙ)

ΕΛ.ΑΣ.: Χειροπέδες σε 31χρονη και 35χρονο που «ξάφριζαν» σπίτια και καταστήματα σε Αττική και Νότια Προάστια

Εντοπίστηκε πιστόλι το οποίο απέκρυψαν στο σκελετό αυτοκινήτου στη θέα των αστυνομικών.

Συνελήφθησαν την 2-9-2024 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, 31χρονη ημεδαπή και 35χρονος ημεδαπός και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και παράβαση τη νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα πρώτες πρωινές ώρες της 2-9-2024, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν στα Καμίνια, από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καμινίων – Ν. Φαλήρου, να περιεργάζονται όχημα και κλήθηκαν σε έλεγχο.

Στη θέα των αστυνομικών, οι ανωτέρω απέκρυψαν πιστόλι με γεμιστήρα και -5- φυσίγγια στο σκελετό του εν λόγω αυτοκινήτου, προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης. Το πιστόλι περισυλλέχθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο περαιτέρω ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από το μήνα Ιούλιο του τρέχοντος έτους είχαν συναποφασίσει τη διάπραξη κλοπών.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, ο 35χρονος εισερχόταν σε οικίες και καταστήματα, από όπου αφαιρούσε χρηματικά ποσά, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα, ενώ η 31χρονη παρείχε οδηγίες και κατευθύνσεις στο συνεργό της.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -5- περιπτώσεις κλοπών στη Ν. Σμύρνη, το Περιστέρι και το Θησείο, ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -13- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -2- κινητά τηλέφωνα και
  • το χρηματικό ποσό των -825- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.